https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

Mardou&Dean SS14: Childhood nostalgiaMardou&Dean-designer Ingrid Bredholt med vårens tøffeste dameskinnbukse!

Trendmerket Mardou&Dean inviterte til juleshopping og presentasjon av sin vår- og sommerkolleksjon for 2014 onsdag kveld 11. desember i sin butikk og nye showroom i Sorgenfrigaten 17 på Majorstuen i Oslo. Neste års kolleksjon er som perlesnor med minner fra barndommen, med poloskjorter, bukser med snøring og hjertedekorasjoner. Røffe jeans, fargerike skinnbukser og merkets berømte skinnjakker med fargede striper er også på plass. Vårens og sommerens bukser fra Mardou&Dean har enten sleng, eller er croppet med kortere lengde og lavt liv. Utvaskede farger på bukser for herre er også populært hos kundene - spesielt grønne jeans. Designerne Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors har også laget en egen SS14-kolleksjon med surferklær - laget av neopren i friske farger hos en av de største australske produsentene for surferklær. Det er så mange godbiter i SS14-kolleksjonen at jeg gjerne kunne ha knipset bilder av alt.
- Vi har åpnet showroom selv i kjelleren og jobber ikke lenger med Gambit (presseagentur). Vi følte det var på tide å ta opp en del selv og få med litt mer kontroll og møte folk. Det har vært en veldig stor forandring, smiler Ingrid Bredholdt - den ene halvdelen og designeren bak det populære merket Mardou&Dean.

Designerduoen har besøkt magasiner og butikker i utlandet som viser stor interesse for de skreddersydde skinnjakkene og tøffe plaggene. Mardou&Dean finnes i rundt 50 butikker i Norge. Skinnplaggene er produsert i Italia - der Ingrid selv har besøkt en av familie som sitter og lager plagg.


Surferkolleksjon for SS14

- Det vi gjør til forskjell fra mange andre, er at vi jobber med veldig mange små fabrikker. Da kan vi få plaggene skreddersydd og som én og én piece. Kundene kan få ting laget f.eks skinnjakker og dressjakker etter mål. Vi presser prisene så lavt vi bare klarer fordi vi ønsker det, men de i utlandet får sjokk når de ser denne kvaliteten og dette produktet til den prisen vi selger for. Mange der sier at prisene våre er for lave i forhold til andre merker produsert av samme fabrikker, med tilsvarende volum og samme type kvalitet. Det er veldig spennende, forteller Ingrid entusiastisk.

Motepressen i Norge har spesielt interessert seg for disse to SS14-plaggene: Croppet olabukse med Mardou&Dean-logo og stripete olabukse med snøring foran i livet. Snøringsbuksene var veldig populære da Ingrid var barn.

- Det som virkelig funker og som vi selger mye av, er gjenkjennbart. Det er mest sannsynlig noe man har hatt tidligere i livet og som vi har laget en god versjon av, avslutter gründeren med et lekent barndomsglimt i øyet.

Tekst og foto: Hanne Erøy / Fashion in Oslo.Short summary in English:

The trend brand Mardou&Dean invited to Christmas shopping and presentation of their spring and summer collection for 2014 on Wednesday 11th December in their store and new showroom in Sorgenfrigaten 17 at Majorstuen in Oslo. Next year's collection is like a trip down memory lane, with polo shirts, jeans with knotting at the front and decorations with hearts. Rough jeans, colorful leather pants and the brand's famous leather jackets with colored stripes are also present. Mardou&Dean's SS14 jeans have wide legs (70's cut) and are cropped and short with a low waistline. Stonewashed and colored jeans for men are also very popular - especially green jeans. The designers Ingrid Bredholt and Patrik Rosenfors have made an own SS14 clothing line with surf clothes - made of neoprene in fresh colors by one of Austalia's largest suppliers of surf clothes.

- What really works and what we sell a lot of are things that are recognizable. It's most likely something you've worn earlier in life and that we've made a good version of, the designer finishes with a playful childhood sparkle in her eye.

Text and photos: Hanne Erøy / Fashion in Oslo.


SS14 dame


SS14 herre


SS14 surf


SS14 surf


Mardou&Dean DAME SS14:
#favoritt


Mardou&Dean HERRE SS14:


#favoritt


Mardou&Deans nye showroom i kjelleren i butikken i Sorgenfrigaten 17 på Majorstuen i Oslo.