https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

United Colors of Benetton: Knitting is the new yoga


Strikking er godt for humøret, pulsen og fingerferdighetene. Kleskjeden United Colors of Benetton og Spalt PR inviterte til strikkekurs i hovedbutikken i Karl Johan i Oslo onsdag morgen 18. desember. De levende strikkemaskinene Lily Secilie Brandal og Bente Myhrer lærte elevene basisteknikker for strikking. De har gitt ut tre strikkebøker hos Gyldendal Norsk Forlag, og fortalte hva som er strikketrendene nå:

- Marius-genser, norske og gamle strikkemodeller, rundstrikk, islender, Fana-kofte, Selbuvotter, sokker og Dorthe Skappel-genseren. Det har blitt mer farger, og det er jo inspirerende, sier strikkeglade Brandal.
United Colors of Benetton bruker ny og innovativ strikketeknologi for sine plagg. Kleskjeden lager over 150 millioner plagg årlig. Det er fort gjort å glemme at man faktisk kan lage klær selv, men vinden har snudd og vi har kommet inn i populære gjør-det-selv-tider. Ikke alle får teken, og en av strikkelærlingene utbrøt under strikketimen:

- Strikking skal jo være avslappende, men jeg er stressa! Jeg har nesten mer lyst til å kjøpe en genser på Benetton i stedet.


Undertegnede fikk derimot dreisen etter hvert - til tross for at ferdighetene var glemt etter siste strikk for 13 år siden. Jeg strikket maskene for harde i førsten, men det var nok julestresset som smittet over. Etterhvert ble jeg mer rolig, maskene ble akkurat passe slappe og jeg glemte hva klokka var.
 
Strikkedamene har gitt ut følgende hobbybøker hos Gyldendal Norsk Forlag:
  • Hekling, gammel teknikk i ny design
  • Strikking, gammel teknikk i ny design
  • Strikkelyst (ble kåret til årets hobbybok i 2011)
Tekst og foto: Hanne Erøy / Fashion in Oslo.
 
De levende strikkemaskinene Lily Secilie Brandal (t.v) og Bente Myhrer.


Strikkepinnene heter Vogue!

Chioma Anugweje bak bloggen chiowamabailey.blogspot.no får ivrig veiledning av Bente Myhrer.


Jeg valgte dette garnet - som er en perfekt fargematch med mitt H&M Trend-skjørt.La deg inspirere av fargeskalaen på genserne hos United Colors of Benetton når du skal velge garn.