https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

frankremme SS17: Sexy shades of summer


frankremme er en av de få leverandørene av "high end"-design i Norge. Jeg dro til deres showroom på Frogner i Oslo og kikket på deres nye SS17-kolleksjon for våren og sommeren neste år, som kjennetegnes av 70-tallsvibber og lekne snitt i kjent frankremme-stil. Det ene printet beskriver designeren som en "jordomseiling under havet", med blant annet blekkspruter. Materialene er i svært gode kvaliteter av silke, tenceller, viskose, kalveskinn og lammeskinn.

Jeg jobber litt rart når det gjelder inspirasjon. Det blir mange bruddstykker hele veien som til sammen danner kolleksjonen. Det kan være jeg ser et cover på et motemagasin, et maleri, en fotoreportasje eller en stemning i en film. Jeg er veldig opptatt av at det skal være elegant og vakkert, og er ikke opptatt av å provosere. Jeg jobber med klassiske snitt og former, forteller Frank Remme.

Dette er andre gang Frank Remme har laget sko for sitt merke, og responsen har vært enorm hittil. Seks par lekre sko har blitt produsert hos en av de fineste leverandørene i Spania. Skinnet på dem har blitt importert fra Italia, og sålen er også av lær. Plast er som et banneord i denne sammenhengen.

Jeg er veldig opptatt av at skoene skal være sexy, men selvfølgelig også gode på foten.

Frank Remme har lang fartstid og har designet alt fra couture til street. Uttrykket har derfor blitt veldig sammensatt, fra det florlette og feminine i den ene enden, til hardere grafiske trykk i den andre enden. Fra før har han blant annet designet for Christian Dior, Christian Lacroix, H&M, WeSC og Voice Norge. Frankremme selges i en rekke high-end-butikker over hele Norge. Denne uka begynte utlandet å banke på døra også...

Bilder: Hanne Erøy
© Fashion in Oslo 2016

 Vilt og vakkert, kan vel beskrive frankremme-kolleksjonen for SS17. Her er geniet selv...
/ Wild and beautiful sum up the frankremme collection for SS17. Here's the genius himself...

Short summary in English:

frankremme is one of the few 'high end' suppliers in Norway. I visited their showroom at Frogner in Oslo to see their SS17 collection for spring and summer next year. 70s vibes and playful cuts characterizes the collection. The materials are in very good qualities of silk, tencels, viscose, calfskin and lambskin. It's also the second time Frank Remme makes shoes for his own brand. The leather is imported from Italy and the shoes produced in Spain. The soles are of leather too, of course. Plastic is a big no-no. The response have been immense so far. The international retailers are now knocking on the door... Watch out for the Norwegian brand frankremme!

P.S: Frankremme is sold in several high end stores all over Norway. Previously, he has designed for Christian Dior, Christian Lacroix, H&M, WeSC and Voice Norway.

Photos: Hanne Erøy
© Fashion in Oslo 2016


Even the flowers in the showroom match the print and colors of the frankremme collection!