https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

Roller coaster minimalism: Up Design SS14

Elisabeth Stray Pedersen
 
Fem talentfulle designere i startfasen viste stort potensiale i sine minimalistiske klær for våren og sommeren 2014. De hadde bygd en berg-og dalbanelignende catwalk til sin visning i de industrielle lokalene til RSA Bil på Skøyen torsdag 15. august under Oslo Fashion Week;

Anne Karine Thorbjørnsen henter inspirasjon fra omgivelser og miljø, og fokuserer på kontraster i marialer og draperinger. Spesielt spennende er det at hun har sydd om skreddersydde herrejakker, og at hun kombinerer dem med sateng. Dette gir plaggene en unik vri.

Elisabeth Stray Pedersen fokuserer på vinkler og tydelige kanter. Hun har latt seg inspirere av gamle fotoalbum og klær hun har arvet, og skapt en moderne vri og appell. Klærnes uttrykk kan gi assosiasjoner til det internasjonale motehuset Maison Martin Margielas design.

Pål Luis Sanchez har laget urbane herreklær med emballasje og mat som utgangspunkt. Med påskrifter som "My special juice is gonna help me win", bruker han humor som står i kontrast med plaggenes stramme linjer.

Heidi + Henriette har et stilrent og minimalistisk uttrykk. Kolleksjonen er inspirert av den optiske nerven og hva øyet ser. Plaggene er A-linjeformede og rettsydde, men har fortsatt feminine linjer.

Janne Aunan liker kontraster mellom det industrielle og jordnære, og hun inspireres av menneskets sanser. I sin vår- og sommerkolleksjon for 2014 er konvoluttens funksjoner den røde tråden - både dens skarpe og kantete form, men også hva den kan romme.

Tekst og foto: Hanne Erøy.

 
Short summary in English:
Five talented designers in the initial phase displayed their great potential in their minimalistic collections for the spring and summer 2014. They had built a roller coaster looking catwalk for their show inside the industrial location of RSA Bil at Skøyen on Thursday 15 of August during Oslo Fashion Week. See the collections from each designer below.
 
 
Elisabeth Stray Pedersen:


Pål Luis Sanchez:


 
 
 
Heidi + Henriette:


Anne Karine Thorbjørnsen:

Janne Aunan: