https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

Popping color paradise: Moods of Norway 10th anniversary


Designerne Peder Børresen, Simen Staalnacke og Stefan Dahlkvist og 500 andre på det rosa teamet arrangerte et uforglemmelig 10-årsjubileum i Oslo spektrum fredag 16. august. 6000 av deres "nærmeste" venner fikk bli med på en minnereise i tidenes største bursdagsfeiring, med videosnutter fra fortiden, musikk fra Madcon og andre - i tillegg til en inspirerende motevisning med fargesterke klær og kunstneriske hatter.

Tekst: Hanne Erøy.
Foto: Jeanette Jensen og Hanne Erøy.
NB: Dette er et utdrag fra min artikkel for Oslo Fashion Week.


Musikalsk eufori
Showet ble åpnet på jordnær og erkenorsk måte med trekkspill og Wenche Myhres «La meg være ung». Tone Damli Aaberge sang bursdagssangen i drillkostyme, Madcon var ekstatiske i sin opptreden og Kampen Janitsjarorkester tryllet frem toner i beste 17. mai-stil.   Under catwalk-showet gikk Simen og Peders kjærester Anne Berit Valla og Camilla Abry modell. Det gjorde også kjente personer som Per Sundnes, Margaret Berger, Kathrine Sørland, Unni Askeland og Christian Ringnes. De to sistnevnte leverte et lidenskapelig kyss, som ble besvart med vill bejubling. Publikum hvinte også av glede da de tre designerne sang og spilte gitar sammen med Steven Adler fra Guns N´ Roses, som er en av verdens beste trommiser.

Hovedtema for vår- og sommerkolleksjonen for 2014, kalt «Pop Factory», er fest og feiring. Peder forklarer at de har gått tilbake til mye av det originale Moods-uttrykket, med stilistiske og enkle print, siden det har blitt moderne igjen. De har brukt samme materialer som før - deriblant kvalitetstekstiler som skinn, silke og ull - som de har kombinert med nye tekstiler.

Moods-guttas beste minner

Det startet som en idé da Stryn-vennene Simen og Stefan studerte ved Hawaii Pacific University i 2003 og kompis Peder kom på visitt. Nå omsetter de for svimlende millioner hvert år i et rosa eventyr som vil fortsette å fylle historiebøkene.

- Hva husker dere som de aller beste Moods-øyeblikkene?

- Minnene står egentlig i kø - det er så utrolig mange ting som har skjedd. Jeg likte jo veldig godt åpningen av ski-VM i Oslo, da man i samme visning fikk se og høre Satyricon og Wenche Myhre. Når man kan ha sånne enorme kontraster, da er det det veldig tøft, altså! ler Simen.

- Det er veldig mange øyeblikk, alt fra å åpne den første butikken i Stryn, første butikken i Oslo ved siden av Louis Vuitton - det var jo helt tullete, Los Angeles med langrenn og snø, New York, selvfølgelig, med «Really, really blonde party», Harward-caset (Moods som undervisningsstudie) og den rosa fiskebåten, supplerer Peder.

- Hvor er dere om ti år?

- Da må vi gjennom den skumle puberteten! Neida, jeg tror vi vil gjøre det samme, bare enda flere land, enda flere produkter og enda flere gode venner. Jeg tror vi bare fortsetter som vi gjør, så ser vi hvor vi ender, svarer Simen tankefullt.

- Hvor er dere om 50 år da, når dere endelig kan slappe av?

- Da får vi sitte med en god paraplydrink på en sydhavsøy og kose oss og se i fotoalbum! ler Simen.

Les hele saken her: Moods of Norway SS14 - Melodiøs motemagi

 

Madcon
 
Kampen Janitsjarorkester
Trøste og bære sang "Drita full før Drøbaksundet" - og det tok av!Tone Damli Aaberge sang bursdagssangen


Kathrine SørlandEn flyvende Per Sundnes


Peder Børresens kjæreste Camilla Abry

Simen Staalnackes kjæreste Anne Berit Valla
Unni Askeland og Christian Ringnes klinte til

Margaret Berger


TAKK FOR TIDENES MEST SUPERDUPERLIDOOOO FEST!