https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

The funny funeral: Baron von Bulldog's goodbye

 


Den ubestridte motekongen Kjell Nordström aka Baron von Bulldog holdt sin aller siste visning under åpningen av Oslo Trend på Vulkan Arena mandag 3. februar 2014. Modellene sprudlet og energien kokte hos publikum. Ifølge Baronen selv, som ankom catwalken i rullestol, har det vært "den morsomste begravelsen å planlegge". Han begraver derimot ikke talentet sitt, for han vil fortsette å jobbe som kostymedesigner i filmbransjen. Han har 11 spillefilmer på merittlisten så langt.

- Dette har vi gjort på tre og en halv uke - som vi vanligvis bruker et halvt år på. Jeg har hatt 23 assistenter og sovet et par timer her og der. Kolleksjonen ble ferdig på tre dager, sa Baronen euforisk til Fashion in Oslo etter showet.

- Når man gjør et slikt show og kjenner den energien, så glemmer man alt stress. Det ble en verdig og veldig bra avslutning, men nå er jeg ferdig. Jeg skal ikke holde på med galskapen lenger. Kan ikke noe andre komme og ta over? 

Selve showet "Paris by night" var stylet i samarbeid med Art Complexion Makeup-skolen og frisørkjeden Adam og Eva. De første antrekkene på catwalken var redesignet av gamle klær på Art Complexion-skolen, hvor poenget ifølge Kjell Nordström var å "gjøre det så eksklusivt som mulig ut av ingenting". I andre del av showet fikk publikum se varianter av gamle klassikere fra Baron von Bulldog.

Baronen dedikerte hele kolleksjonen og visningen til sin avdøde mentor og kjære venninne Kiki Sørum - moteeksperten, journalisten og forfatteren som døde sommeren 2009. Dette var første gang han har arrangert visning uten Kiki på første rad.

- Jeg føler motebransjen har glemt henne. De har ikke gitt henne den hyllesten hun fortjener. Derfor ville jeg at i hvert fall at dette skulle dedikeres til Kiki.

Tekst og foto: Hanne Erøy / Fashion in Oslo.
Showet ble arrangert i samarbeid med Polhem PR.