https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

Costume Awards 2014: Chic & charming winners

Hanneli Mustaparta i lekker kjole designet skuespiller Pia Tjelta for norske by Ti Mo.

Over 500 gjester ankom flotte Gamle Logen i Oslo til Costume Awards 2014 torsdag 23. januar. Designere, bloggere, klesmerker, kosmetikkmerker og trendforbilder ble belønnet med heder og flotte statuetter. Superblogger og internasjonalt moteikon Hanneli Mustaparta erobret kvelden med lekker kjole designet av skuespiller Pia Tjelta for det norske designermerket by Ti Mo. Hun fikk to priser - for "Årets beste blogg" og "Årets best kledde kvinne". Skuespiller, designer og forfatter Jenny Skavlan vant prisen "Årets beste Instagram".
- Dette var kjempekoselig! Det er utrolig hyggelig at norske lesere følger med, og jeg får mange hyggelige kommentarer. Jeg møter på folk på gata som vil snakke med meg, og det setter jeg veldig stor pris på, sier bloggstjernen til Fashion in Oslo etter showet.

- Har du noen råd til bloggere her i Norge?

- Det er bare å passe på og ikke la seg kjøpe av noen. Å ikke la seg friste. Om man synes det ikke passer helt til bloggen, tenk over at du ikke ville ha lagt det ut om du ikke hadde fått betalt for det. Heller kvalitet overfor kvantitet - det er veldig viktig. Og - det er viktig og forholde seg til ett tema. Mange har lyst til blogge om fugl og fisk og alt mulig, men bare hold deg til fuglen eller fisken, ikke absolutt alt. Da vet leserne hva man får hos deg, ellers blir det så tvetydig, foreslår den dyktige bloggeren.

- Hva har vært det motemessige største høydepunktet i ditt liv så langt?

- Alt har vært en del av veien opp til der jeg er nå. Alt har vært veldig spennende hele veien, og jeg setter pris på at jeg får være den jeg er og gjøre akkurat det jeg ønsker å gjøre - uten å gå på kompromiss med meg selv. Det er høydepunktet for meg, sier den svært sympatiske og jordnære modellen og bloggeren.

Jenny Skavlan i omsydd kjole fra en amerikansk filmstjerne.

Jenny Skavlan har 116 000 følgere på Instagram og er litt forundret over det sosiale mediet:

- Instagram er en triviell ting, og jeg har ikke perspektiv på hvor mange som følger med. Det er rart å tenkte på at mange i dette rommet følger meg. Instagram er jo mer privat, så det synes jeg er litt rart, sa Jenny til Fashion in Oslo.
 
Hun hadde på seg en lekker og omsydd vintagekjole som tidligere har tilhørt den amerikanske filmstjernen Gloria Swanson - som hadde sin karriere fra 1915 til 1929. 
 
- Den har jeg fått fra en eldre dame med navn Marte, som spurte om jeg ville komme hjem til henne for å se på klærne hennes. Hun hadde sett meg på "God morgen, Norge" hvor jeg snakket om verdien på klær. Hjemme hos henne hang kjolen fra Swanson, som hun sa jeg bare kunne ta. Den hadde vært en vertskapsgave til familien Swanson bodde hos her i Norge da hun kom på besøk i 1930. 

- Hvordan kan man lete etter skatter og vintagekupp som kjolen du fikk?

- Forhør deg innen familien og spør tanter og bestemødre om klærne de har. Man må tvinge gamle folk til å vise deg klærne sine, fordi de tenke på dem som gamle klær du sikkert ikke vil ha, tipser "Sy om"-forfatteren. 

Tekst og foto: Hanne Erøy / Fashion in Oslo.
 


Vinnere under Costume Awards 2014: 

Årets beste blogg: Hanneli Mustaparta, www.hanneli.com
Årets beste duft: Miss Dior
Årets beste hårpleieserie: Redken
Årets beste hudpleiemerke: Clinique
Årets beste klesmerke: Acne Studios
Årets beste modell: Iselin Steiro
Årets beste makeupmerke: MAC
Årets beste tilbehørsmerke: Tom Wood
Årets beste motebutikk: By Malene Birger
Årets beste norske designer: FWSS
Årets beste Instagram: Jenny Skavlan, @jennyskavlan
Årets best kledde mann: Chirag Patel fra Carpe Diem
Årets best kledde kvinne: Hanneli Mustaparta
 
 
NB: Saken oppdateres snart med bildetekster.