https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

Jenny Skavlan book launch: Let's rumble & redesign

Jenny Skavlan med sin nye hobbybok Sy om igjen.

Hvordan gjøre gull av gråstein? Jenny Skavlan vet svaret. Nå har hun lansert oppfølgeren til den populære boken om redesign med gjør-det-selv-oppskrifter. Boka Sy om igjen ble lansert på Ascehoug forlag onsdag kveld 20. november. En kø fullstappet av tenåringsjenter ventet ivrige på at designeren og TV-programlederen skulle signere bøker. Alle gjestene hadde blitt bedt om å ta med tre plagg hver. De ble sortert etter kategorier i Trade Day-rommet, hvor man kunne bytte til seg nye skatter. Deretter kunne syløvene gå inn på hobbyrommet med symaskiner fra Janome og nydelige perler og pynt fra Perlehuset. Kreative sjeler fikk dermed "sy på direkten". 


- Hvordan får du ideene?

- De kommer helt av seg selv. Jeg har jo vokst opp i et hjem med en mor som er kostymedesigner, så jeg har alltid sett hva som går an. Det er snakk om å se muligheter, sier hun til Fashion in Oslo.

- Hva er ditt beste tips til de som ikke har sydd så mye før?

- Legge på og ikke trekke fra. Har du bare lagt på noe, kan det reverseres. Hvis du gjør det feil, kan du sprette det opp. Det er bare å prøve deg frem! Så det er lurt å ikke fjerne og klippe, men å legge på. Start med et bånd du synes er dødsfint eller ta noe du liker passformen på.

- Har du tenkt til å satse stort som designer en dag?

- Vi får la det spire og gro - så får vi se hvor stort det blir, sprudler den fantasifulle pionéren.

Tekst: Hanne Erøy.
Alle bilder: Jeanette Jensen og Hanne Erøy.

Dette er Jennys mest kompliserte Sy om-prosjekt, ifølge henne selv. Hun har kopiert formen til en brokadekjole, hvor hun spratt av detaljene, overførte snittet og sydde på nytt. Ingen har det samme plagget.

Boken inneholder 35 gjør-det-selv-oppskrifter. Ofte kommer man langt med bare nål og tråd! Man trenger ikke symaskin til alle oppskriftene heller.

Jenny i sitt omsydde skjørt med plissé og nydelig sløyfe.


Mange klær ble byttet på Trade Day-rommet.


Hobbystue med Janome-symaskiner og utstyr fra Perlehuset.Denne herlige jenta hadde laget et smykke til Jenny laget av en Cola-kork (se bilde under)!

Jenny med sin forlovede Thomas "Finger'n" Gullestad, som er DJ og skuespiller. 
Jennys egne sy om-plagg:Marie Nord (midten) står bak Trade Day-konseptet. De arrangerer klesbyttedager.


Gjestene konkurrerte om å vinne denne Mercedesen av en Janome-symaskin om de tok Instagram-bilder fra kvelden og hashtagget med #syom.