https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

90´s style jewelry: Charlotte Thorstvedt for Arts & Crafts


DJ, programleder og modell Charlotte Thorstvedt har nå også blitt smykkedesigner. Hun lanserte sin samarbeidskolleksjon med Arts & Crafts i butikkjedens nye flaggskipbutikk i Karl Johan rett ved siden av Zara torsdag 15. august 2013. Polhem PR hadde satt frem nydelig fingermat, og gjestene beundret de nydelige smykkene med et rocka, kult og personlig uttrykk. Hovedpersonen selv var også DJ på sin egen lansering. Multitasking og allsidighet er to av Charlotte Thorstvedts største egenskaper. Smykkene er håndlaget i Indonesia av ekte sølv og bronse, men prisene er likevel rimelige:

-  Hva har du prøvd å formidle med smykkene dine?

- Det er mange som sier de får en 90-tallsfeeling når de ser på dem, og jeg vokste opp på 90-tallet og det var jo også min ungdomstid, så jeg tror kanskje estetikken har kommet frem ubevisst i det jeg har designet. Motiver jeg husker fra ungdomstiden - måner og dolker - er kanskje litt småmørkt og mystisk, men jeg er veldig fan av det. Ellers har jeg laget ting jeg selv ønsker fantes på markedet. Smykkene er ganske tynne og delikate - ingenting er stort og chunky som egentlig er i motebildet nå. Jeg er veldig glad i små, tynne ringer som har interessante og subtile detaljer. En blanding av sølv og bronse i samme piece, synes jeg også er veldig fint.


- Hva synes du om å få bli designer gjennom en kjede?

- Jeg føler meg veldig heldig som får muligheten, og at de har hatt nok tillitt til meg som aldri har laget en kolleksjon før - til at vi får det til, er veldig smigrende. Jeg kastet meg rett ut i det jeg, som jeg gjør med de fleste ting. Jeg er veldig glad i alt som er kreativt og det å skape ting. Det gir meg ekstremt mye. Det har vært en fryd å få være med på dette prosjektet! stråler Charlotte Thorstvedt.

Kolleksjonen med ringer, halskjeder, øredobber og armbånd er nå i butikk. Etterspørselen har vært veldig stor, så kjapp deg til nærmeste Arts & Crafts-butikk hvis du vil sikre deg ett eller flere av de nye trendsmykkene.

Tekst og foto: Hanne Erøy.


Short summary in English:

DJ, presenter and model Charlotte Thorstvedt has also become a jewelry designer. She launched her collaborative collection with Arts & Crafts in the chain´s new flagship store in Karl Johan, right beside Zara on Thursday 15th of August 2013. Polhem PR had put out delicious finger food, and the guests admired the beautiful jewelry with a tough, cool and personal expression. The main character herself was a DJ at her own launch. Multitasking and versatility is two of Charlotte Thorstvedt´s greatest abilities. The jewelry is handmade in Indonesia with genuine silver and bonze, but yet the prices are affordable.

- What have you tried to express with your jewelry?

- Many say they get a 90´s feeling when they look at them, and I grew up in the 90´s and it was my teenage years. I think the esthetics might have uncounsciously affected what I´ve designed. Motives I remember from my youth - moons and daggers - are maybe a little dark and mysterious, but I´m a fan of that. Otherwise, I´ve made things I wish excisted on the market. The jewels are pretty thin and delicate - nothing´s big and chunky which is a trend now. I´m very fond of small, thin rings that have interesting and subtle details. A mix of silver and bronze in the same piece, also attracts me, the new jewelry designer says.

Text and photos: Hanne Erøy.