https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

HENNE Nåløyet 2013: Thematic minimalism

Epilogue

The two winners of HENNE Nåløyet 2013 embrace conceptual minimalism. Epilogue and Helene Torp Holte´s clothes and jewels were enjoyed at the catwalk in Posthallen Tuesday night 5th of February. The award celebrates it´s 10th year anniversary.

Here´s a snippet from my article for Oslo Fashion Week:

De to vinnerne av HENNE Nåløyet 2013 omfavner konseptuell minimalisme. Epilogue og Helene Torp Holtes klær og smykker tronet høyest på catwalken i Posthallen tirsdag kveld 5. februar. Prisutdelingen har sitt 10-årsjubileum i år.

Smykkedesigneren Holte overbeviste juryen med sin eksamenskolleksjon. Statement-ringene forteller hver sin historie.

- Designeren mikser gamle tradisjoner med moderne impulser, og har spennende og organisk marterialvalg, som består av tre, pigger, reinsdyrgevir, sølv og krystaller. Smykkekolleksjonen har kvalitet og en spennende og unik signatur. Det er estetisk vakkert og på grensen til kunst. Juryen mener at vinnerer har stort talent og et internasjonalt potensiale, proklamerte jurymedlem Gisle Mardal.

Holte er nyutdannet fra «Fashion jewellery»-linjen på London College of Fashion. Hun er håndverker og tro mot materialer og tematikk:

- Det er vel ganske rått og androgynt, og jeg bruker også organiske og naturlige kvalitetsmaterialer. Jeg elsker blandingen av gammelt og nytt og naturlig og industrielt. Det gir veldig sterke kontraster og skapet er eget uttrykk.

Fra venstre: Helene Torp Holte (vinner "accessoirer"), Laila Madsö - sjefredaktør i Henne, Laila Madsø og Eva Emanuelsen (vinner "mote"). /From the left: Helene Torp Holte (winner - accessories), Laila Madsö - chief editor of Henne and Eva Emanuelsen (winner - fashion).

Med øye for snitt
Eva Emanuelsen startet merket Epilogue i 2004, og hun har vært i bransjen i til sammen 20 år. Hun er kjent for sin stilrene, tidløse og tøffe bruk av skinn og minimalistiske snitt. Stramme linjer og blazere med skarpe kanter gir et uanstrengt og nordisk uttrykk. Plaggene snakker for seg selv og trenger lite styling.

- Merkevaren produserer en sterk kolleksjon, som preges av høy kavlitet, spennende snitt og detaljer. Kolleksjonen er helhetlig og godt gjennomtenkt, med sterkt fokus på konsept imagebygging, som er viktig for å lykkes i et marked som er preget av veldig mange sterke, internasjonale aktører, sa Mardal på scenen.

Eva forteller om sin visjon, drivkraft og inspirasjon for sitt merke:

- Det er og ha det bra og gøy, gjøre det jeg brenner for og klare å leve av det. Jeg er på rett hylle her i livet. Jeg elsker den raske utviklingen med nye kolleksjoner hele tiden, nye stoffer og materialer. Dette er livet mitt! sa den engasjerte designeren til Oslo Fashion Week etter prisutdelingen.

HAIK og Sølv var nominert i kategorien mote, og viste frem sine antrekk på catwalken. Førstnevnte er et spennende, nytt merke med urbant preg, spennende materialmiks og lag-på-lag styling. De fargerike halsveskene for herrene setter utropstegn ved antrekkene.

Sølv designer feminine plagg med et avslappet uttrykk. Blazerne er romslige, men figursydde. Skjorter, chinos og skjørt har balansert avstand til kroppen, og den nøytrale fargeskalaen appellerer til mange kunders garderober.

Tekst og foto: Hanne Erøy

Epilogue

Helene Torp Holte

 Aase Hopstock:
 Epilogue:Helene Torp Holte:
 Goldmine:
HAIK:

 


 Sølv:

 Noen gjester: /Some guests:

Blogger Anette Haga - nettenestea.com

Mille-Marie Treschow and daughter Victoria. Victoria about nominee Goldmine (she´s wearing a necklace from the brand): - I think they´re extremely talented! They´ve made it very well and have good ideas. / Mille-Marie Treschow og datteren Victoria. Victoria om nominerte Goldmine (som hun har rundt halsen): - Jeg synes de er dødsflinke! De har gjort det ekstremt bra og har gode ideer.

Fashion editor in KK, Silje Pedersen

Singer Mira Craig

Mimi Blix. Photo: Dmitry K Valberg

Bloggers Ulrikke Lund & Cath in the City

Lise Karlsnes & Bertine Zetlitz. Photo: Dmitry K Valberg