https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

Mardou & Dean AW 2013/2014: Love in each stitch


Unique combinations of fabrics and silhouettes with exciting twists, makes Mardou & Dean´s AW 2013/2014 collection to a love story, where the body craves leather jackets, tops in chiffon and cropped, ribbed knit. They got a warm applause in Kulturkirken Jakob on Friday 8th of February 2013. 


Text and photos: Hanne Erøy. Catwalk photos: Dmitry K Valberg.

The designers Ingrid Bredholt and Patrik Rosenfors have a commercial approach, but make bold choices with their compositions. The message ´Love and don´t be sorry" illustrates their philosophy for the clothes - in addition to a guideline for us people. Loving the clothes makes you confident and happy inside and outside.

The following text is a snippet from my article for Oslo Fashion Week (in Norwegian):


Unike tekstilkombinasjoner og silhuetter med spennende vri, gjør Mardou & Deans høst- og vinterkolleksjon for 2013 og 2014 til en kjærlighetshistorie, der kroppen begjærer skinnjakker, topper i chiffon og beskjært ribbestrikk. Mardou & Dean fikk varm applaus i Kulturkirken Jakob fredag 8. februar 2013.
Designerne Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors har en kommersiell tilnærming, men har bein i nesa og gjør dristige valg med sine komposisjoner. Budskapet «Love and don´t be sorry» illustrerer filosofien for plaggene og oss som mennesker. Kjærlighet til plaggene gjør deg selvsikker og glad utad.

Sexy flørt med kroppen
I PVC-skjorts kombinert med skjorter i dempede skotske ruter, blir mannen både dristig og forlokkende. Kvinnen fremhever beina i tettsittende bukser med snøring foran – som skaper assosiasjoner til en het kjærlighetsaffære med sexy snørestøvletter. Skinnbukser og dressbukser med sleng gir de tradisjonelle plaggene en tøff vri. Fargevalget er avslappet – med lyseblått, kremhvitt, pastellrosa, beige, svart, grått og marineblått. Knallrøde luer samt skjørt og topper med sølvpaljetter spriter opp. Klærne har en rocka og sexy look.

Mardou & Dean har solgt sine berømte skinnjakker og jeans med høy komfort og svært god passform siden våren 2007. De får mye inspirasjon når de reiser til utlandet, fra mennesker de møter der og i Norge, i tillegg til bøker, musikk og filmer, forteller de i januarutgaven av magasinet Style Mag.

- De lager klær som er veldig kommersielle, men sexy, som mange har lyst til å gå i. Det tror jeg er nøkkelen til suksess. De holder seg til sin stil, som alltid er litt rå og sexy, sier Vanessa Rudjord, sjefredaktør for Costume.

Mimi Blix

Klær med komfort
Sanger og modell Mimi Blix gikk på catwalken i kirken (øverste bilde), og sammenliknet komforten på jeansene med følelsen av å ha på seg en pysjbukse. Favorittantrekket var de svarte snøringsbuksene kombinert med en grå herrejakke.

– Da følte jeg meg veldig bra – det ble en lek å gå på catwalken! De våger å gjøre nye ting hver gang, de lager ikke bare jeans lenger. De blir bare bedre og bedre. Alle vi modellene var enige om det! strålte Mimi etter showet.This jacket got cheers from the crowd, and can be used by both sexes. /Denne jakken høstet plystring og jubel fra publikum, og den kan brukes av begge kjønn.

Noen gjester: 
/Some guests:

Den stilbevisste artisten Anine Stang sier hun kunne ha plukket flere av antrekkene rett fra catwalken og inn i sin egen garderobe. - De sitter så bra på kroppen din! Det er veldig god kvalitet i materialene de velger. Det er unikt, men samtidig veldig klassisk, sier hun.

Vanessa Rudjord (t.v/left) & Pia Tjelta

Linnea Dale

Moods of Norway designer Peder Børresen & Camilla Abry