https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

Fam Irvoll AW 2013/2014: Hot 80´s hiphop

Charlotte Thorstvedt

The movie Beat Street and 80s hiphop is the core in Fam Irvoll's universe for AW 2013/2014. The audience got to see outfits with a solid dose of humor and irony, served with funky music and models with attitude at Kunstnernes Hus on Thursday 8th of February.
Fam's unique component pallet consisted of nylon, jersey, bomber jackets, graphic cartoon print with speech bubbles, eyes, lips, tulle, hiphop caps and oversized handbags and backpacks. The choice of colors is new: Hot pink, yellow and blue are mixed with peach/pink, grey, black and white. The cut is typical 80's with spacious pants, tops, jackets and college sweaters.

Read interviews with the designers and fashion ambassadors in my article for Oslo Fashion Week here (in Norwegian): Fam Irvoll - AW 2013 2014

Designer Fam Irvoll. The collection is named YOLO, which means "you only live once". /Designer Fam Irvoll. Kolleksjonen heter YOLO, som er en forkortelse for "you only live once".

Filmen Beat Street og 80-talls hiphop er selve kjernen i Fam Irvolls univers for høsten og vinteren 2013/2014. Publikum fikk se plagg med en solid dose humor og ironi, servert med funky musikk og modeller med attitude på Kunstnernes Hus torsdag 8. februar.

Fargevalget er nytt: Knall rosa, gult og blått er mikset med ferskenrosa, rødt, grått, svart og hvitt. Snittet er typisk 80-talls, med romslige bukser, topper, jakker og collegegensere.

Vanket i hip hop-miljøet
Fam Irvoll drev med grafitti og tilhørte hiphop-miljøet som ungdom. Inspirasjonen for kolleksjonen har derfor grobunn i personlige opplevelser av samtidskultur på 80-tallet. Kolleksjonen bærer slangordet "YOLO", som betyr «you only live once».

- Det er veldig «gamle Fam». Jeg hadde lyst til å lage en videreføring av det jeg har laget før, med pop-art, men som jeg ville gjøre mer kommers. Dette er så kommers Fam kan gå, tror jeg, sier designeren.

- Det er også sykt inni tiden, og jeg hopper selvfølgelig på den bølgen, smetter hun inn.

Multitaskeren Fam har bare én uke imellom de to moteukene i Oslo og London - noe som har resultert i hyperstressende dager:

- Det er ubeskrivelig mye jobb, og med et barn som i tillegg er sykt denne uken her, så er dette det meste jeg noensinne har vært igjennom i mitt liv, avslutter en sliten, men lykkelig fantasi-Fam.

Singer Maria Mena. /Sanger Maria Mena.

Dette sa moteambassadørene om Fam på visningen:

- Fam var ekstra bra denne gangen med det tidlige 80-tallspreget. Nå var det så tydelig, og det fungerte så utrolig bra med bomberjakker og "rock steady crew", med flashback til "Beat Street". Hun tar det inn i sitt univers og med herlige ascessoierer og materialer, sier designerne Kjell Nordström og Tina Haagensen nærmest i kor.

- Man føler man er på en liten reise ut av Oslo når man går på visningene til Fam. Det er befriende hverdagsfantasi! stråler den fargerike Tina.

- Fam er mer ironisk enn man skal ha det til, så hun gjør nok mye narr av alle - og det liker jeg. Jeg ser humoren hennes. Jeg har alltid vært fan, og synes det er gøy med mennesker som pusher grenser, men mer enn noensinne synes jeg hun fortjener en plass på stjernehimmelens i Norges motebransje. Vi trenger henne, fordi hun pusher grenser og gjør ting ingen andre gjør, forteller Maria Mena.

- Fam er uredd, modig, nyskapende og fargerik med masse positivtet og humor. Mange norske designere har litt å lære av Fam: Man trenger ikke se hva andre gjør, men heller tørre å være seg selv hundre prosent, også når det gjelder eget design og måten og skape mote på, sier DJ og artist Mariann Thomassen.

Tekst og foto: Hanne Erøy.

DJ Mariann Thomassen

Tina Haagensen, Kjell Nordström & Hans-Erik Dyvik Husby

Tommy Løland
  
Maya Vik (venstre) & Anine Stang

Elisabeth Carew
      YOLO - Fam Irvoll AW 2013/2014Sirkus Eliassen

Sirkus Eliassen