https://www.facebook.com/Fashionista-in-Oslo-262780913739767/https://www.instagram.com/moteinoslo/https://twitter.com/fashionhanne

My only fur


"Lille" Hermine er min og samboerens katt, og hun har den mykeste pelsen jeg har noensinne har kjent! Jeg er i mot pelsbruk i moteindustrien, så dette er det nærmeste jeg kommer følelsen av ekte pels mot huden. Jeg hater tanken over at dyr vokser opp på oppdrettsfarmer, ene og alene for at noen ønsker å kle seg i pels, fordi det er godt å gå med eller ser elegant ut. Selv om dyra som regel lever "gode liv" på farmene, er det unødvendigheten i det hele som plager meg mest. Fuskpels ser minst like bra ut, mener jeg.

Derfor ble jeg veldig glad for at Oslo Fashion Week har bannlyst ekte pels fra catwalken i år! Moteuka i København tillater derimot pels, og mener det er fordi det er en så sentral del av moten. Jeg skjønner jo at det er viktig for mange, men personlig er jeg uenig.

Min mest sjokkerende pelsopplevelse var for mange år tilbake, da jeg fant en kul rosa jakke. Jeg trodde oppriktig det var fuskpels, siden den kun kostet 299 kroner. MEN - da jeg kom hjem og skulle rive av merkelappen, så jeg at det stod skrevet at jakken var laget av pels fra kaniner!!! Jeg ble kjempelei meg og skuffet over at jeg kunne være så blåøyd. Nå er den pakket ned i en eske et eller annet sted, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med den. Ikke vil jeg gi den bort - for da føler jeg at noen andre også viderefører moteindustriens tankesløshet for dyra. Ikke vil jeg selge den heller, for det føles jo feil å tjene penger på den. Egentlig skulle jeg kanskje bare tent på den, men det er kanskje litt drastisk? Uansett føler jeg meg fortsatt skyldig!"Little" Hermine is me and my boyfriend´s cat, and she has the softest fur I´ve ever felt! I am against use of fur in the fashion industry, so this is the closest I come to the feeling of real fur against my skin.
I hate the thought of animals groving up and living just for the purpouse of someone wanting to dress i real fur because of the quality, comfort or just to look elegant. Even if the animals normally live "good lives" in these farms, it´s the fact that real fur is unecessary that bothers me. Fake fur looks at least as good as, I think.

Therefore, I was very happy that Oslo Fashion Week has banned real fur from the runway this year! In Copehagen Fashion Week, they did not - and says it´s because fur is such an imortant part of the fashion industry. I understand that fur is imortant for many people, but personally I disagree.

The most shocking fur experiene I´ve had, was many years back when I found a cool, pink jacket. I sincerely thought it was fake fur, because it only costed 299 NOK. However, when I came home and was about to rip off the tag, I read on it that the jacket was made of fur from rabbits! I felt so sorry and disappointed for me being so naive.

Now the jacket is packed down somewhere in a box or something, and I don´t know what to do about it. I don´t want to give it away, because then I feel like someone else as well brings on the thoughtlessness performed by the fashion industry. I don´t wish to sell it, because it doesn´t feel right to make money from it either. In fact, I really should have set fire to it, but that´s maybe a little drastic? Nonetheless, the the guilt still lingers on from that jacket!